חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

אודות

כתב העת נועד לקיום דיון מעמיק בסוגיות עכשוויות וכלליות המעסיקות את עולם המשפט בישראל. כתב העת משמש במה לדיון משפטי מעמיק ומשאב למשפטנים בכל התחומים  ומארח מאמרים פרי עטם של משפטנים מובילים. מאמרי כתב העת מאוזכרים בפסיקת בית המשפט העליון ובכתיבה אקדמית ומחקרית. מטרת כתב העת היא לגוון, להרחיב ולהעמיק את הדיון הרעיוני המשפטי בישראל.

המאמרים בבלוג הם לרוב באורך של 2,000 עד 3,000 מילים (זו אינה מגבלה קשיחה) וסגנון הכתיבה בו הוא חופשי עם מאפיינים אקדמיים. קהל היעד הוא הקהילה המשפטית הרחבה – החל מסטודנטים למשפטים ועד לעורכי דין ותיקים, שופטים ואקדמאים בכירים. מאמרי כתב העת מופיעים גם במאגר נבו. עמדה או דעה המוצגת ברשות הרבים היא של המחבר בלבד. כל הזכויות שמורות לפורום ואין לעשות שימוש בתכני הפורום ללא אישור מראש.

כתב העת נוסד בשנת 2021 על־ידי עו"ד ג'וני גרין, מנכ"ל הפורום לשעבר, ומאז הצטרפו אליו כותבים רבים ומאוזכר במאמרים אקדמיים ובפסקי דין.

ד"ר שאול שארף

עורך ראשי.
חבר סגל ומרצה למשפטים במרכז האקדמי פרס ברחובות.

הוועדה האקדמית המלווה

פרופ' ברכיהו ליפשיץ

פרופסור (אמריטוס) ודיקן לשעבר בפקולטה למשפטים, האוניברסיטה העברית בירושלים. חתן פרס א.מ.ת. למשפט עברי. זכה גם בפרסי אקדמיה נוספים, כמו: פרס אמיתי, פרס הרצוג, פרס וורבור, פרס זילברג, פרס שנרך, פרס רוזנטל ועוד. פרסם עשרות ספרים ומאמרים בתחום המשפט העברי.

תמונה1

פרופ' חיים זנדברג

פרופסור למשפטים ומרצה הקורס דיני קניין בפקולטות למשפטים של המכללה למנהל, האוניברסיטה העברית ואוניברסיטת תל אביב. מומחה בתחום דיני הקניין ובתחום ההיסטוריה של מקרקעין בארץ ישראל. פרסם חמישה ספרים ועשרות מאמרים בתחום. כתביו מצוטטים בבית המשפט העליון והוא היה בעבר מועמד לכהונת שפיטה בו.

הפורום הישראלי למשפט וחירות

הפורום הישראלי למשפט וחירות הוא קהילה של משפטנים ואחרים המתעניינים במשפט ובמדיניות בישראל. הפורום מקדם תפיסת עולם משפטית שמרנית הדוגלת בעקרונות הפרדת רשויות, ריסון שיפוטי, חירויות הפרט ושלטון מוגבל. בהתאם לעקרונות הללו, אנו מאמינים כי תכלית השלטון היא שימור חירות אזרחיו; כי הפרדה בין הרשויות היא חיונית לתפקודה של כל דמוקרטיה; וכי תפקידה וחובתה של מערכת המשפט לומר מהו הדין המצוי ולא מה צריך להיות הדין הרצוי.

עקרונות הפורום

  • ריסון שיפוטי – תפקיד השופט לומר מהו הדין המצוי, ולא מהו הדין הרצוי.
  • הפרדת רשויות – הרשות המחוקקת קובעת כללים; הרשות המבצעת מיישמת את הכללים; הרשות השופטת מיישבת מחלוקות במסגרת הכללים.
  • חירויות הפרט – יסודות החברה החופשית – הליך הוגן במשפט פלילי, חופש הביטוי, הזכות לקניין, פרטיות, חופש העיסוק והחוזים, חופש הדת והמצפון.
  • שלטון מוגבל – תפקידה העיקרי של המדינה הוא לאפשר את חירות האזרחים ולשמרה.

 

הפורום נוסד ביוזמת קרן תקווה ופועל בתמיכתה.

תפריט
קטגוריות
הרשמה לניוזלטר